Superspanning in Super League: RSC Anderlecht klopt Standard in spektakelrijke Clasico

Superspanning in Super League: RSC Anderlecht klopt Standard in spektakelrijke Clasico
Foto: © Louis Evrard

In de Super League stond er een absolute topper op het programma zaterdagavond. Daarbij speelde RSC Anderlecht in de Clasico in eigen huis tegen Standard. Het werd een absoluut spektakelduel.

RSC Anderlecht moest Standard ontvangen zonder supporters. De veiligheid zou niet gegarandeerd kunnen worden, waardoor er geen fans van de Rouchettes de tocht naar Neerpede mochten maken - het blijft bizar, zeker in het vrouwenvoetbal.

OH Leuven had vrijdagavond gewonnen in de Super League en zo de druk weten te verhogen op leider Standard. En we kregen spektakel op Neerpede, met Lola Wajnblum die snel voor de 1-0 zorgde. Dankzij Amber Barrett kregen we een gelijke stand bij de rust.

RSC Anderlecht klopt Standard en maakt het nóg spannender in Super League

Na de koffie kwamen de Rouchettes op voorsprong via Welma Fon, maar Ludmila Matavkova maakte snel opnieuw gelijk. Op weg naar een billijke puntendeling? Dat was zonder de ingevallen Sakina Ouzraoui Diki gerekend.

Zij maakte er vijf minuten voor tijd 3-2 van. Daardoor wordt het vlak voor de play-offs bijzonder spannend in de Super League. OH Leuven en Standard tellen beiden 40 punten, RSC Anderlecht is nu derde op een puntje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties