KV Mechelen B zet nieuwe stap richting titel, maar promotie staat op de helling

KV Mechelen B zet nieuwe stap richting titel, maar promotie staat op de helling
Foto: © photonews

Ook in de tweede nationale van het vrouwenvoetbal zijn we stilaan aan het toewerken naar de fase van de waarheid. De speeldag van het voorbije weekend leverde opnieuw vuurwerk op, KV Mechelen blijft de lijnen uitzetten.

De winterstop in tweede nationale is ondertussen al eventjes voorbij, stilaan komen we echt wel steeds meer in de fase van de waarheid. Na dit weekend zijn er nog vijf speeldagen te spelen, al heeft Vosselaar wel nog een wedstrijd minder gespeeld. 

Toch lijkt de titel in tweede klasse B bijna vergeven, want KV Mechelen B deed dit weekend opnieuw van zich spreken. Het won met duidelijke 2-5 cijfers bij Genk C. Jolien Verhoeven zorgde voor een hattrick, ook Lora Van Roy en kapitein Mila Maes wisten de netten bol te zetten. 

Vosselaaer en Bilzen winnen ook en blijven op tien punten hangen

De kloof met Vosselaar en Bilzen United blijft zo tien punten, want ook die beide ploegen wonnnen hun wedstrijd dit weekend. De vraag is natuurlijk wel of KV Mechelen B zal kunnen promoveren, want als KV Mechelen A niet langer uitkomt in de Super League is er geen plaats in eerste nationale.

Eerste achtervolger Vosselaar won met 1-2 bij Kontich, terwijl Bilzen United op vrijdagavond al de maat nam van STVV met 3-0. Ook Lierse Kempenzonen en Svelta Melsele wonnen, Brasschaat en Loenhout speelden 1-1 gelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties