OH Leuven maakt ferm statement tegen Zulte Waregem en mag naar bekerfinale

OH Leuven maakt ferm statement tegen Zulte Waregem en mag naar bekerfinale
Foto: © Louis Evrard

In het vrouwenvoetbal dit weekend geen voetbal in de Super League - daar beginnen de play-offs vanaf volgend weekend. Vier teams uit de Super League kwamen echter wel aan de aftrap van de halve finales van de Beker van België. En dat leverde toch wel wat spektakel op.

De vrouwen van OH Leuven konden zich plaatsen voor de bekerfinale in eigen huis. Dan moesten ze wel op bezoek bij Zulte Waregem in de Kastanjelaan in Zulte de zege gaan pakken, zodat ze naar de finale mochten. 

Stevige 0-7 voor OH Leuven bij Zulte Waregem

Het zou uiteindelijk vrij vlotjes gaan lukken, want de Leuvenaars wilden uitpakken met een ferm statement. Marie Detruyer opende op het kwartier de score, dankzij Jeslynn Petronella Kuijpers en Valesca Ampoorter was het na een halfuur al 0-3.

Dat was ook meteen de ruststand, maar ook na de koffie wisten de Leuvenaars de boel meteen vast te zetten. Janssen, Reynders, de ingevallen van Dijk en Veefkind zorgden al bij het uur voor een zware 0-7 score.

Club Brugge wacht in de finale

Daar wist Essevee nooit van te herstellen. En ook voor de Leuvenaars hoefde het eigenlijk niet meer, waardoor de stand op het uur ook meteen de eindstand was.

Voor Leuven is het aan de start van de play-offs een statement naar Anderlecht en Standard, die al uitgeschakeld waren. In de finale wacht Club YLA, dat met het kleinste verschil voorbij Gent raakte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties