Sterk werk: Anderlecht breekt toeschouwerrecord in Super League

Sterk werk: Anderlecht breekt toeschouwerrecord in Super League
Foto: © Louis Evrard

Een paar weken geleden hadden de KAA Gent Ladies voor een nieuw record gezorgd in de Super League met zo'n 2000 supporters. RSC Anderlecht heeft dat voor de eerste wedstrijd in de play-offs meteen scherper gesteld.

In de Super League is het seizoen ook in volle gang met het begin van de play-offs. Voor de gelegenheid heeft Anderlecht alles uit de kast gehaald voor de eerste wedstrijd tegen Club Brugge. Het bood gratis kaartjes aan voor de kraker en dat leverde op.

Anderlecht kon pronken met het nieuwe record dat vanmiddag werd gevestigd met 2613 toeschouwers voor een wedstrijd in de Super League. Daarmee hebben ze ook meteen het nog niet eens zo oude record van de KAA Gent Ladies scherper gesteld.

Een totaalrecord in België is het niet, daarvoor ligt de lat nog veel hoger. Er was de bekerfinale op Sclessin vorig jaar, met 9000 mensen voor de match tussen Standard en Genk. En de Red Flames haalden al eens 8000 fans.

RSC Anderlecht maakte er ook op het veld een feestje van. Deloose, Vatafu en de terugkerende Wijnants zorgden al voor 3-0 bij de koffie.

Wijnants en Ouzraoui Diki maakten er na de koffie zelfs nog 5-0 van, een knap resultaat van paars-wit. Ze werden zo voor minstens eventjes de nieuwe leider in de Super League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties