Flames U17 kennen alle mogelijke tegenstanders op EK in Zweden

Flames U17 kennen alle mogelijke tegenstanders op EK in Zweden
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames U17 hebben onlangs flink wat geschiedenis geschreven. Ze wisten zich te plaatsen voor het EK dat in mei in Zweden zal worden gehouden. En ook de mogelijke tegenstanders zijn bekend.

De Flames wisten zich te plaatsen in een groep met Oostenrijk, Hongarije en Kroatië en hadden dus enigszins geluk met de loting. Ondertussen zijn alle zeven de groepen achter de rug en dus weten we wie samen met België en thuisland Zweden mag aantreden op het EK.

Frankrijk wist zich te plaatsen in een groep ten koste van onder meer Duitsland, terwijl Spanje in zijn groep de jonge Oranje Leeuwinnen de baas kon zijn. Engeland zat ook in een stevige poule met Italië, maar mag ook naar het EK.

Red Flames U17
© Peter Van Parijs

Met verder ook nog Noorwegen, Portugal en Polen die naar het EK mogen, zouden het wel eens heel interessante Europese kampioenschappen kunnen worden. Het toernooi vindt plaats in Zweden van 5 tot 18 mei.

Loting op dinsdag

Speelsteden zijn Lund en Malmo. De loting voor het EK wordt op dinsdag verricht. Dan weten de Flames welke drie tegenstanders ze zullen ontmoeten.

De laatste keer dat de Flames U17 het EK haalden was in 2013. Toen werden ze in Zwitserland uiteindelijk vierde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties