RSC Anderlecht maakt indruk in Genk en pakt (even) leidersplaats in Super League

RSC Anderlecht maakt indruk in Genk en pakt (even) leidersplaats in Super League
Foto: © Louis Evrard

In de Super League stonden op vrijdagavond al een paar interessante duels op het programma. In play-off 1 ging RSC Anderlecht op vrijdagavond al op bezoek bij de KRC Genk Ladies. En dat leverde heel wat op.

RSC Anderlecht wilde op bezoek bij de KRC Genk Ladies op zoek gaan naar de voorlopige leidersplaats in de Super League. Zo kon het ook meteen druk op de ketel zetten bij OH Leuven en Standard, de voorlopige co-leiders.

Knappe 0-5 zege in Genk

En paars-wit ging er als een tierelier doorheen. Het maakte via Esther Buabadi meteen indruk en zorgde zo voor een snelle dubbele voorsprong. Daardoor was het voor een piepjong Genk meteen achtervolgen en dat zou nooit echt lukken.

Meer zelfs: Amelie Delabre maakte er meteen na rust al 0-3 van, dankzij een owngoal en een doelpunt van de ingevallen Sakina Ouzraoui Diki werd het 0-5. Forfaitcijfers dus, waardoor Anderlecht opnieuw een stevige zege beet heeft.

Interlandbreak voor speelsters RSC Anderlecht

Het neemt ook voor minstens een dagje de leidersplaats over van OH Leuven en Standard. Het moet nog acht wedstrijden spelen in de Super League.

De komende weken is er interlandvoetbal, dus is er nu ook even rust voor de paars-witte speelsters - behalve natuurlijk voor de Flames en dergelijke meer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties