Standard blijft co-leider in de Super League na zege in Brugge

Standard blijft co-leider in de Super League na zege in Brugge
Foto: © Robert Absolonne Lardot

De vrouwen van Standard zijn er volop klaar voor om er te staan in de play-offs. Op speeldag twee van play-off 1 maakten ze alvast heel wat indruk en zo blijven ze voorlopig nog steeds aan de leiding van het klassement.

RSC Anderlecht en OH Leuven hadden ook hun tweede wedstrijd in de play-offs gewonnen. En dus kon en mocht Standard niet uitblijven, wilde het dit seizoen echt blijven meespelen om de prijzen te gaan pakken in play-off 1.

Standard wint met 2-4 op bezoek bij Club Brugge

Op bezoek bij Club Brugge mocht dan geen misstap begaan worden. Bij de Bruggelingen was er een nieuwe coach, want de overeenkomst met Heleen Jaques werd afgelopen week opgezegd. Kapitein Sejde Aftonia Abrahamsson bezorgde blauw-zwart een vroege voorsprong.

Dankzij een owngoal gingen we uiteindelijk met 1-1 rusten, na de koffie maakte Amber Barrett twee knappe doelpunten. Daardoor hadden de Rouches de schaapjes op het droge. 

Top-3 nu helemaal afgescheiden van de rest

Davinia Vanmechelen zorgde vanop de stip nog even voor spanning, dankzij Mariam Abdulai Toloba werd de eindstand op 2-4 gezet. Standard blijft zo co-leider met OH Leuven.

In de stand hebben OH Leuven en Standard nu 28 punten, Anderlecht volgt op een puntje met 27 eenheden. De rest is al ver weggeslagen: Club Brugge 16, Genk 15 en Gent 15.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties