Tessa Wullaert scoort opnieuw twee keer - wat deden de andere Flames dit weekend?

Tessa Wullaert scoort opnieuw twee keer - wat deden de andere Flames dit weekend?
Foto: © photonews

Het vrouwenvoetbal is in heel Europa stilaan in de fase van de waarheid aan het komen. En daarbij komen ook steeds meer Belgen in het buitenland in actie. Wat deden de Flames in het buitenland dit weekend? Een overzichtje is op zijn plaats.

Ook op dit weekend waren er opnieuw heel wat duels met Belgen. We lijsten het graag even allemaal voor u op, zodat u op de hoogte bent. Ook op vrijdag, zaterdag en zondag waren er namelijk opnieuw een aantal Flames en andere Belgen die in actie kwamen voor hun respectievelijke teams. Een overzicht:

Spanje

Jassina Blom speelde met Tenerife op bezoek bij Sporting Huelva. De Belgische speelde 60 minuten mee en zag haar invalster Monday gloriëren met een doelpunt en een assist, goed voor een ommekeer en een 1-2 overwinning. Tenerife is zo zo goed als gered.

Frankrijk

In Frankrijk speelde Lisa Lichtfus als keepster met Dijon tegen PSG. Het werd een zware 3-0 nederlaag. Doordat Lille gelijkspeeelde en Bordeaux verloor is het team wel zeker van een verlengd verblijf in de Ligue 1. Ook voor het Le Havre van Silke Demeyere (niet in de selectie) is dat het geval, ondanks een 3-0 nederlaag bij Lyon.

Nederland

Opnieuw competitievoetbal in Nederland. Chloé Vande Velde zag haar wedstrijd met ADO Den Haag eindigen in een 1-0 nederlaag bij Twente. Belgenlegioen Fortuna Sittard speelde dan weer 2-2 gelijk tegen Utrecht. Tessa Wullaert scoorde deze keer 'maar' twee goals.

Italië

Sassuolo eindigde vierde in de Serie A en mocht zo spelen in play-off 1. Davina Philtjens en Kassie Missipo waren dit weekend bye.

Duitsland

Jill Janssens speelde dit weekend ook al niet met Hoffenheim. De volgende speeldag in de Bundesliga is pas op 15 april.

Schotland

Het Rangers van Michelle Colson trok als leider met 60 op 66 de play-offs in. Dit weekend won het met 2-1 van Hibernian, waardoor het aan de leiding blijft. Van Colson ook dit weekend geen spoor in de kern.

Engeland

In Engeland was het dit weekend tijd voor competitievoetbal.  Amber Tysiak speelde met West Ham United tegen Brighton & Hove Albion en speelde de hele wedstrijd in een 0-0 gelijkspel. Het Everton van Justine Vanhaevermaet (72 minuten) verloor met 4-1 op bezoek bij Manchester United.

Het Liverpool van Yana Daniëls verloor met 1-4 van Manchester City, Leicester City (Cayman 90 minuten) speelde 2-2 gelijk bij Aston Villa.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties