Westerlo zet nieuwe stap richting titel en Super League

Westerlo zet nieuwe stap richting titel en Super League
Foto: © Leo Stolck

In de eerste nationale van het vrouwenvoetbal was het alweer tijd voor een nieuwe speeldag. Met opnieuw heel wat doelpunten in diverse wedstrijden. De twee topploegen van het moment speelden een belangrijke wedstrijd en het titeldebat lijkt opnieuw iets meer over te hellen in de richting van Westel.

Na dit weekend zijn er nog maar vijf speeldagen meer te spelen door de meeste teams, al zijn er hier en daar nog ploegen die nog een wedstrijd hebben in te halen. Afgelopen weekend waren alle ogen zoals wel vaker gericht op de topploegen Westerlo en Aalst.

Westerlo blijft maar winnen in tweevoud

En Westerlo lijkt alvast een nieuwe stap te hebben gezet richting de titel. Te beginnen in de midweek, met een knappe 1-3 zege op bezoek bij Standard B. Daarna won het ook nog eens in het weekend van Bergen met 3-0.

Bij de rust was het nog 0-0, maar meteen na de koffie maakte Lauren Meyers er 1-0 van. Daarna deden Janne Huysmans en Amy Littel (in blessuretijd) de boeken helemaal dicht. Daardoor heeft Westerlo nu al 70 punten en nog vier matchen te gaan.

Aalst wint ook en blijft aandringen

In de stand lopen de Kemphanen meteen uit tot tien punten op Eendracht Aalst, al hebben die dus nog een match tegoed. Eendracht Aalst won met 2-0 van Zulte Waregem B. Annelies Van Loock en Sheila Broos zorgden voor de goals.

De andere winnaars van het weekend waren Club Luik, Gent B, Tienen, Standard B, Moldavo en Genk B. Er komen nog een paar zeer spannende maanden aan in eerste nationale.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties