Wereldkampioen Spanje maakt Red Flames met grond gelijk

Wereldkampioen Spanje maakt Red Flames met grond gelijk
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames begonnen aan hun nieuwe campagne in de Nations League, meteen ook belangrijk als kwalificatiewedstrijden voor het EK 2025 in Zwitserland. Op de eerste speeldag kwam wereldkampioen Spanje op bezoek. En het leverde een boeiende avond op voor de Flames.

De Belgian Red Flames openden hun strijd in de Nations League annex EK-kwalificaties thuis tegen wereldkampioen Spanje, dat met een echt sterrenensemble aan de aftrap kwam in het King Power @ Den Dreef.

Bij de Flames begon Janice Cayman enigszins verrassend op de bank. Wél in de basis van Kris Van Der Haegen - die de zieke Ives Serneels moest vervangen - stonden de terug uit blessure komende Sarah Wijnants, terwijl ook Delacauw en Janssens mochten starten: drie wijzigingen in vergelijking met de match in Hongarije.

Oppermachtig Spanje maakt Red Flames helemaal af

De match zelf dan? Dat werd nooit echt een wedstrijd. Salma Paralluelo opende na acht minuten al de score, Jenni Hermoso maakte de match na een kwartier al monddood. En met nog een keertje Paralluelo was het al 0-3 bij de rust.

Wullaert Tessa
© photonews

Ook in de tweede helft moesten de Flames de wet van de sterkste ondergaan. Paralluelo maakte haar hattrick vol, ook Esther Gonzalez maakte er nog twee en ook Sheila Garcia zette de netten bol. Eindstand werd het zo 0-7 voor de wereldkampioen.

Binnen vier dagen wacht een duel op bezoek bij Denemarken. De Denen wonnen in hun eerste wedstrijd met 1-3 in Tsjechië, dus voor de Flames is het meteen een zeer belangrijk duel met oog op rechtstreekse kwalificatie voor het EK 2025 in Zwitserland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws