0-7! Flames likken wonden: "Ze hebben laten zien waarom ze wereldkampioen geworden zijn"

0-7! Flames likken wonden: "Ze hebben laten zien waarom ze wereldkampioen geworden zijn"
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames gingen tegen wereldkampioen Spanje ongemeen hard onderuit. Het werd niet minder dan 0-7. Terug naar af dus bij de Flames, die dinsdag in Denemarken al voor een nieuwe heel belangrijke en moeilijke opdracht staan.

Na de wedstrijd reageerde ook Tine De Caigny op de zware nederlaag van de Belgian Red Flames tegen wereldkampioen Spanje: "Het was heel moeilijk, ik denk dat iedereen dat wel gezien heeft", aldus De Caigny bij Sporza.

"We slikken te snel een tegendoelpunt en dan weet je dat het heel moeilijk zal worden. Spanje heeft laten zien waarom ze wereldkampioen zijn geworden. Dit was anders voetbal dan Engeland of Nederland, ze spelen echt tiki-taka."

Spanje getoond waarom ze wereldkampioen werden

"Op de juiste momenten schakelen ze een versnelling hoger en dan weten we dat we nog veel werk aan de winkel hebben. We hebben ons best gedaan en hebben alles gegeven, maar soms is dat niet genoeg. Het zat er niet in vandaag."

België-Spanje red Flames
© photonews

Dinsdag is er een duel tegen Denemarken in Viborg, van groot belang met oog op de top-2 in de groep. Die plaatsen zich namelijk rechtstreeks voor het EK 2025 in Zwitserland. Voor de nummers 3 en 4 moet het via de play-offs.

Het nummer vier uit de groep degradeert bovendien naar de B-groep in de Nations League. De komende wedstrijden worden dus van groot belang voor de Belgian Red Flames. Te beginnen dus in Viborg komende dinsdag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws