De weg naar het EK: speelster OH Leuven knalt voor haar land, Nederland verliest verrassend in Italië

De weg naar het EK: speelster OH Leuven knalt voor haar land, Nederland verliest verrassend in Italië
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames gingen in eigen huis zwaar onderuit tegen wereldkampioen Spanje: 0-7. Er waren echter nog heel wat andere wedstrijden die werden gespeeld in de Nations League die dienst doet als EK-kwalificaties. Een overzichtje van de eerste speeldag is dan ook zeker op zijn plaats.

Groep 1

In groep 1 geen problemen voor Noorwegen tegen Finland. Zelfs zonder Ada Hegerberg werd makkelijk gewonnen. Eindstand: 4-0. Bizet Ildhusoy opende de score, dankzij Haug was de match tijdens de rust al gelopen. Bjelde en Terland deden in het slotkwartier nog een duit in het zakje.

Nederland verloor enigszins verrassend zijn openingsduel tegen Italië en zal zo vol aan de bak moeten om zich rechtstreeks te plaatsen voor het EK. Giacinti maakte er snel 1-0 van, dankzij Bonfantini was het op het uur 2-0. Meteen ook de eindstand.

Groep 2

In de groep van de Red Flames speelden de Belgen tegen Spanje. De match tegen de wereldkampioen leverde een zware nederlaag op. Tsjechië opende in dezelfde groep thuis tegen Denemarken en verloor ook, met 1-3. Ballisager en de jonge Hasbo zorgden voor het verschil in de slotfase.

Groep 3

In de groep des doods ook niet meteen supernieuws voor Engeland. Dat raakte in eigen huis niet verder dan een 1-1 tegen Zweden. Was de groep van de Flames in de vorige Nations League dan toch minder sterk dan je zou verwachten? Frankrijk had de nodige moeite tegen Ierland, maar won wel met 1-0.

Groep 4

In groep 4 het nodige spektakel. Duitsland won een clash bij buurland Oostenrijk met 2-3. Campbell had de thuisploeg na een kwartier nochtans op een 2-0 voorsprong gezet, maar dankzij Bühl (2x) en een strafschop van Gwinn werd de boel rechtgezet.

Ook IJsland is goed begonnen aan zijn EK-campagne. Het won in eigen huis knap en overtuigend met 3-0. Leuven-speelster Dilja Zomer zorgde voor de 2-0. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws