Flames landen op Deense grond en komen met ferme verwijzing naar EK-winnaar in jaren '90

Flames landen op Deense grond en komen met ferme verwijzing naar EK-winnaar in jaren '90
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames begonnen aan hun nieuwe campagne in de Nations League, meteen ook belangrijk als kwalificatiewedstrijden voor het EK 2025 in Zwitserland. Op de eerste speeldag kwam wereldkampioen Spanje op bezoek en werd zwaar verloren. En dus is het op speeldag 2 meteen do or die.

Op speeldag 2 staat een belangrijk duel op het programma voor de Red Flames. Dan moet in Viborg Denemarken bekampt worden. Ondertussen zijn de Flames al even vertrokken naar Denemarken en daar aan het trainen.

Zondag hadden ze koers gezet naar Denemarken, van de aankomst op Deense grond werden ook meteen beelden getoond op X. Ook van de training van de Belgische nationale ploeg op Deense bodem werden beelden gemaakt.

Daarbij werd ook een ferme verwijzing gemaakt naar de bijnaam van de Deense nationale ploeg, die in 1992 verrassend Europees kampioen werd bij de mannen. "Danish Dynamite" werd dat team toen genoemd. 

In de jaren negentig waren er onder meer de geniale broertjes Laudrup en dergelijke meer - bij de vrouwen had je op het EK 2017 dan weer de zusjes Troelsgaard. En de Belgen maakten er dus even "Belgian Dynamite" van.

Denemarken won op speeldag 1 in de Nations League met 1-3 tegen Tsjechië. Als de Flames willen dromen van rechtstreeks kwalificatie voor het EK, dan moeten ze minstens een puntje rapen in Viborg. Anders wordt het heel lastig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws