IJzersterke en verrassende overwinning: Red Flames U23 doen het wél tegen Spanje

IJzersterke en verrassende overwinning: Red Flames U23 doen het wél tegen Spanje
Foto: © photonews

De Red Flames U23 spelen deze week opnieuw twee topduels in de internationale break. Daarbij vinden ze opnieuw een aantal toplanden. En ze deden het daarbij heel erg goed bij een eerste pittig duel, zoveel is duidelijk.

De A-kern van de Belgian Red Flames ging zoals geweten bijzonder hard onderuit tegen Spanje. Het werd niet minder dan 0-7 voor de Spanjaarden. Een erg pijnlijke nederlaag voor de Belgian Red Flames, al was er een klein doekje voor het bloeden.

Dat doekje voor het bloeden kwam er van de B-kern, de beloftenkern, de U23 of de High Potentials, noem ze hoe je wil. Die speelden deze week namelijk ook tegen Spanje een oefenduel op het scherpste van de snee.

Welma Fon Mariam Toloba
© photonews

En zij wonnen wél. In een duel dat goed op en neer ging was het Welma Fon die een kwartier voor tijd het enige doelpunt maakte. In de kern zat heel wat talent die we ook bij de A-kern wel eens aan het werk zouden willen zien.

Maandagavond nieuw duel tegen Nederland

De toekomst is misschien alsnog aan de jeugd. De komende weken en maanden zal moeten blijken wie bij de Red Flames zal mogen aansluiten. Tot dan is het aan de youngsters om bij de High Potentials hun potentieel te laten zien.

Dat kunnen ze op maandagavond al opnieuw doen, want dan wacht een duel tegen Nederland. Een kleine verplaatsing voor de Flames van de toekomst. Volgend weekend spelen de meesten opnieuw in play-off 1 van de Super League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws