Toekomst is aan de jeugd: jonge Flames vermorzelen Luxemburg

Toekomst is aan de jeugd: jonge Flames vermorzelen Luxemburg
Foto: © Leo Stolck

De toekomst is aan de jeugd. Dat is ook anno 2024 nog steeds het geval. En dus kunnen we nu al vooruitblikken op een mooie toekomst. Ook de U15 van de lichting van geboortejaar 2009 is aan een mooi verhaal aan het schrijven.

De troepen van Rik Van den Bergh en Julie Grégoire zijn goed bezig de laatste maanden en bereiden zich voor op hun toekomst. In de lentebreak stond er vorige week een pittig duel op het programma tegen buurland Luxemburg.

Flames kloppen Luxemburg

De Flames U15 kozen ervoor om zowel in de eerste als in de tweede helft met een totaal ander team aan de aftrap te verschijnen. Het kan alleen maar aantonen dat de Flames van lichting 2009 ook in de breedte sterk zijn.

In de eerste helft zorgden Elise Leempoels van Wijgmaal voor de 1-0, na de pauze ging het met het tweede elftal plots heel hard. Uiteindelijk zouden er nog zes extra doelpunten gescoord worden voor een 7-0 einduitslag in Tubeke.

Veel doelpunten voor België na de rust

Zoé Van buggenhout, Louelle Ghesquière, Elien Luyssen, Eva Vandevelde, Liz Janssens en Jozefien Demedts kwamen met z'n allen op het scorebord terecht. Daardoor doen de Flames een prima zaak in hun ontwikkeling.

In het najaar werd nog verloren tegen Finland, gelijkgespeeld tegen Tsjechië en gewonnen van Kroatië op een vriendschappelijk toernooi. Op UEFA-niveau zijn er pas vanaf de U17 kwalificatietoernooien, maar de toekomst ziet er alvast goed uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws