EK-missie krijgt tweede dreun: ook Denemarken verkoopt Belgian Red Flames een ferme optater

EK-missie krijgt tweede dreun: ook Denemarken verkoopt Belgian Red Flames een ferme optater
Foto: © photonews

Na de 0-7 in eigen huis tegen wereldkampioen Spanje was het aan de Red Flames om in en tegen Denemarken beterschap te laten zien. Het tegendeel werd echter waar, want er werd pijnlijk onderuit gegaan in Viborg. En zo is rechtstreekse kwalificatie stilaan een probleem aan het worden.

Een puntje pakken in Denemarken leek in de strijd om de tweede plaats het minimum dat de Flames konden doen na de 0-7 tegen wereldkampioen Spanje. Ook met een kleine nederlaag zou op basis van het onderlinge duel met een thuiszege misschien nog wel wat mogelijk zijn.

De Denen hadden op speeldag 1 gewonnen in Tsjechië en wilden in Viborg op dat elan doorgaan. Snerle en Moller kwamen in de ploeg bij de Denen, bij de Flames werd teruggegrepen naar een viermansdefensie en was Janice Cayman opnieuw fit genoeg. Ook Ampoorter en Blom kwamen in de ploeg.

Drie doelpunten in sterk Deens kwartier

De start van de Denen was furieus, maar die eerste aanvalsgolf werd door de Flames nog goed afgeweerd. Tot op het halfuur Vansgaard op een corner de 1-0 kon binnenwerken. Tien minuten later was het Svava met een goede voorzet en opnieuw Vansgaard met de 2-0.

Nog voor de koffie was de wedstrijd helemaal beslist, want Pernille Harder kon met een enig mooi balletje Svava op weg zetten naar de 3-0. Een erg bittere pil voor de Flames, die zo met een ferme dreun de kleedkamers in moesten. 

Eerredders na de pauze

Na de pauze werd het zelfs nog 4-0 via Thogersen. Daarna haalden de Denen het voet van het gaspedaal en konden Kees en Délacauw nog milderen tot 4-2. Verder kwamen de Flames niet meer.

Op speeldagen 3 en 4 moeten de Flames het opnemen tegen Tsjechië. Enkel met een 6 op 6 mogen ze nog dromen van de top-2 in de groep, anders moet ook nog gevreesd worden voor degradatie uit de A-groep in de Nations League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws