Interim-bondscoach Red Flames ziet duidelijke sleutelwedstrijd tegen Denemarken

Interim-bondscoach Red Flames ziet duidelijke sleutelwedstrijd tegen Denemarken

De Belgian Red Flames begonnen aan hun nieuwe campagne in de Nations League, meteen ook belangrijk als kwalificatiewedstrijden voor het EK 2025 in Zwitserland. Op de eerste speeldag kwam wereldkampioen Spanje op bezoek en werd zwaar verloren. En dus is het op speeldag 2 meteen do or die.

"We hebben vrijdagavond een mentale klop gekregen, maar zaterdagvoormiddag hebben we dat afgesloten met het team", aldus interim-bondscoach Kris Van Der Haegen in een reactie bij de kanalen van de Belgische voetbalbond.

"Het belangrijkste is dat we er lessen uit hebben getrokken, waardoor we klaar kunnen zijn voor de wedstrijd tegen Denemarken. Het is een heel andere tegenstander, maar de lessen die we moeten trekken zijn duidelijk."

Red Flames
© photonews

"Naar karakter, intensiteit en grinta toe. Die hebben we zeven minuten getoond tegen Spanje, daarna is dat afgebrokkeld. Dan incasseer je te veel doelpunten. Of het goed is? De kalender kan je niet kiezen en moet je toch spelen."

Kris Van Der Haegen ziet een sleutelwedstrijd

"Na de eerste wedstrijd moeten we nu opnieuw beginnen. Iedereen is er van overtuigd dat dit een sleutelwedstrijd is. We moeten hun kwaliteitsvolle spelers onder controle houden en hun pijn proberen te doen met bewegende spelers en diepgang."

De Flames verloren hun eerste speeldag met 0-7 van Spanje, terwijl Denemarken met 1-3 won in Tsjechië. Met oog op de tweede plaats in de poule én rechtstreekse kwalificatie voor het EK in Zwitserland volgend jaar zou een nieuwe nederlaag uit den boze zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws