Lore Jacobs doet titelstrijd kantelen: "Willen onze zevende titel op rij pakken met Anderlecht"

RSC Anderlecht heeft een prima zaak gedaan in de Super League. Het won afgelopen weekend van OH Leuven met 2-0 en springt zo over de Leuvenaars naar de tweede plaats in de stand. De kloof met leider Standard is amper een puntje.

RSC Anderlecht begon als nummer drie aan speeldag drie in de play-offs, maar kon mits een overwinning in het Lotto Park wel over OH Leuven naar plaats twee springen. En dat zou uiteindelijk ook gaan lukken voor paars-wit.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd was het Marie Minnaert die de 1-0 aanbood aan Lore Jacobs. Enkele minuten later was er dezelfde combinatie en zo werd het zelfs nog 2-0 voor de thuisploeg tegen Leuven.

De dubbele doelpuntenmaakster was dan ook gelukkig met de overwinning tegen toch wel een rechtstreekse concurrent. "We wisten dat Leuven sterk ging zijn. In de eerste helft was het wat afwachten hoe ze gingen spelen en moesten we controleren."

Droom van zevende titel op rij voor Anderlecht en Jacobs

"Het is een mooi gevoel dat we het harde werk kunnen omzetten in doelpunten", aldus Jacobs tegen Sporza. "We houden onze voetjes op de grond, maar we mikken echt wel op die zevende titel op een rij. Onze brede kern is een extra troef.

Dinsdag is er al de volgende wedstrijd voor paars-wit. Anderlecht trekt dan naar leider Standard en kan daar dus ook meteen die leiding gaan overnemen. De komende zeven speeldagen wordt het dus ook in de Super League zeker nog spannend.