Alweer twee goals voor Tessa Wullaert - wat deden de andere Flames dit weekend?

Alweer twee goals voor Tessa Wullaert - wat deden de andere Flames dit weekend?
Foto: © photonews

Het vrouwenvoetbal is in heel Europa stilaan in de fase van de waarheid aan het komen. En daarbij komen ook steeds meer Belgen in het buitenland in actie. Wat deden de Flames in het buitenland dit weekend? Een overzichtje is op zijn plaats.

De interlandbreak met de Red Flames is voorbij en dus was het tijd voor clubvoetbal. Ook dit weekend waren er opnieuw heel wat duels met Belgen. We lijsten het graag even allemaal voor u op, zodat u op de hoogte bent. Ook op vrijdag, zaterdag en zondag waren er namelijk opnieuw een aantal Flames en andere Belgen die in actie kwamen voor hun respectievelijke teams. Een overzicht:

Spanje

Jassina Blom speelde met Tenerife tegen Madrid. De Belgische speelde als bankzitster uiteindelijk 30 minuten mee en speelde uiteindelijk 2-2 gelijk. Tenerife is zo zo goed als gered.

Frankrijk

In Frankrijk speelde Lisa Lichtfus als keepster met Dijon tegen het Le Havre van Silke Demeyere (niet in de selectie). De thuisploeg maakte een vroege achterstand op het kwartier al goed, maar ging uiteindelijk toch met 1-2 onderuit. Ook Le Havre is zo gered.

Nederland

Opnieuw competitievoetbal in Nederland. Chloé Vande Velde (ingevallen tien minuten voor tijd) zag haar wedstrijd met ADO Den Haag eindigen in een 0-1 nederlaag tegen Heerenveen. Belgenlegioen Fortuna Sittard speelde dit weekend niet, maar is door onder meer twee doelpunten van Tessa Wullaert wel naar de bekerfinale na een 0-5 zege bij Excelsior.

Italië

Sassuolo eindigde vierde in de Serie A en mocht zo spelen in play-off 1. Davina Philtjens (90 minuten) en Kassie Missipo (ingevallen op het uur) wonnen dit weekend knap in eigen huis tegen Internazionale met 2-1.

Duitsland

Jill Janssens speelde dit weekend pas op maandag met Hoffenheim. Ze mocht drie minuten voor tijd invallen in een 1-1 gelijkspel tegen Köln.

Schotland

Het Rangers van Michelle Colson trok als leider met 60 op 66 de play-offs in. Van Colson ook dit weekend en tijdens de midweek geen spoor in de kern. Na een zege tegen Glasgow City (4-1) werd met 1-0 verloren bij Hearts. Celtic is zo de nieuwe leider.

Engeland

In Engeland was het dit weekend tijd voor bekervoetbal in plaats van competitievoetbal.  Amber Tysiak speelde niet met West Ham United, ook het Everton van Justine Vanhaevermaet en het Liverpool van Yana Daniëls waren al uitgeschakeld.

Leicester City (Cayman 120 minuten) stond wél in de halve finales. Het verloor met 2-1 op bezoek bij Tottenham Hotspurs na verlengingen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws