Jonge doelvrouw buiten westen na botsing: spelers in shock, match gestaakt

Jonge doelvrouw buiten westen na botsing: spelers in shock, match gestaakt
Foto: © photonews

Een heel hachelijk momentje zaterdag in de Eredivisie voor vrouwen. De wedstrijd tussen Ajax en AZ Alkmaar moest gestaakt worden na een zware botsing. Een jonge doelvrouw moest daarbij uiteindelijk niet gereanimeerd worden, maar was wel buiten westen.

Ajax-speelster Chasity Grant en de jonge AZ-doelvrouw Femke Liefting kwamen hard met elkaar in botsing. De keepster van AZ Alkmaar bleef daarbij liggen en was even buiten bewustzijn, waardoor iedereen in paniek was.

Speelsters van beide ploegen vormden een haag rond de onfortuinlijke doelvrouw, die uiteindelijk niet moest worden gereanimeerd op het veld. Uiteindelijk werd ze met een ambulance vanop het veld naar het ziekenhuis gebracht.

Femke Liefting
© photonews

Wat later bleek dat ze opnieuw bij kennis was en stabiel. Zowel Ajax Amsterdam als AZ Alkmaar kwamen met geruststellende berichten op de sociale media. De wedstrijd werd na zeven minuten door het voorval meteen gestaakt. 

Wat later bleek dat de match niet meer opnieuw zou beginnen. Speelsters van AZ Alkmaar waren helemaal van de kaart, maar uiteindelijk viel alles dus al bij al dus nog mee met de jonge doelvrouw van de club.

In de vooravond mocht ze het ziekenhuis verlaten om thuis verder te gaan herstellen. Ze liep uiteindelijk niet meer op dan een hersenschudding. We willen van de gelegenheid gebruik maken om Femke Liefting ook veel sterkte te wensen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties