Dave Mattheus ziet dat Anderlecht in de goede flow zit - op weg naar zevende titel op rij?

Dave Mattheus ziet dat Anderlecht in de goede flow zit - op weg naar zevende titel op rij?

RSC Anderlecht begon als nummer drie aan de play-offs in de Super League. Ondertussen hebben ze een en ander weten recht te zetten en staan ze halfweg de play-offs opnieuw op kop. Ze delen de leidersplaats met OH Leuven, maar op basis van de halvering van de punten zijn ze de echte leider.

Gaat RSC Anderlecht het net als vorig jaar weten te bewerkstelligen om in de play-offs alsnog de primus inter pares te worden? Het zou zomaar kunnen en dan is een zoveelste titel op rij een feit - het was vooraf ook een doel.

Tot 2017 was Standard de toonaangevende ploeg in België, sinds 2018 heeft Anderlecht al zes keer op rij de hoofdvogel afgeschoten. Rest de vraag of ze dat dus ook nog een zevende keer op rij gaan kunnen doen. 

Anderlecht vrouwen
© Louis Evrard

Ze zijn met 13 op 15 wel goed begonnen aan de play-offs. Dat beseft ook coach Dave Mattheus: "En in Standard gooien we de overwinning in minuut 92 nog zelf weg. Dan moeten we tevreden zijn", klinkt het in gesprek met DAZN.

Weinig aan Anderlecht te doen?

"We verliezen voor de vijftiende match op rij niet, waarvan we er dertien winnen. We zitten in de goede flow en daar moeten we vertrouwen uit gaan putten naar de komende matchen toe." Nog vijf keer knallen is dus het devies.

Ook de coach van KAA Gent Jorn Vanginderdeuren was onder de indruk van paars-wit: "We hebben een goed blok neergezet, maar je ziet de kwaliteit van Anderlecht. Ze zijn heel sterk, daar was eigenlijk heel weinig tegen te doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties