Meisjesploeg wordt ongeslagen kampioen in jongensreeks, ondanks aanvankelijk veto van FA

Meisjesploeg wordt ongeslagen kampioen in jongensreeks, ondanks aanvankelijk veto van FA
Foto: © photonews

De U12-ploeg van de Queens Park Ladies heeft in Engeland een geweldige prestatie neergezet. Ze hebben een heel seizoen doorgemaakt zonder een nederlaag. En dat tegen allemaal jongens, zeer sterk.

De Queens Park Ladies U12 hebben in hun reeks tegen elf andere ploegen gespeeld met allemaal jongens. En het hele seizoen werd uiteindelijk geen enkele wedstrijd verloren, een toch wel enorm stevig resultaat van de meisjes.

Ongeslagen in een jongensreeks

Ze speelden in de Bournemouth Youth Football League in de derde divisie en speelden uiteindelijk 22 wedstrijden. Daarin werd achttien keer gewonnen en vier keer gelijkgespeeld en dus geen enkele keer verloren.

Met een doelpuntensaldo van plus vijftig deden ze het ook op dat gebied prima. Ze scoorden 61 doelpunten en kregen er amper 11 tegen. En dat dus in een reeks tussen allemaal jongensploegen als enige meisjesploeg.

Volgend jaar in tweede divisie U13

Het sterke geslacht? Zeker bij de jeugd zijn dat dus al eens de meisjes. De kloof met de eerste achtervolger was zestien punten, al hadden die nog een paar matchen tegoed. Met 58 op 66 waren ze outstanding in de competitie.

Volgend seizoen gaan ze in de tweede divisie spelen bij de U13. De FA had voor dit seizoen eerst zijn veto uitgesproken, maar moest daar uiteindelijk dus op terugkomen. En dat leverde dan uiteindelijk ook geweldige resultaten op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws