Missipo scoort - wat deden de andere Flames in het buitenland?

Missipo scoort - wat deden de andere Flames in het buitenland?
Foto: © photonews

Het vrouwenvoetbal is in heel Europa stilaan in de fase van de waarheid aan het komen. En daarbij komen ook steeds meer Belgen in het buitenland in actie. Wat deden de Flames in het buitenland dit weekend? Een overzichtje is op zijn plaats.

De interlandbreak met de Red Flames is helemaal voorbij en dus was het tijd voor clubvoetbal. Ook dit weekend waren er opnieuw heel wat duels met Belgen. We lijsten het graag even allemaal voor u op, zodat u op de hoogte bent. Ook op vrijdag, zaterdag en zondag waren er namelijk opnieuw een aantal Flames en andere Belgen die in actie kwamen voor hun respectievelijke teams.

Een overzicht:

Spanje

Jassina Blom speelde met Tenerife tegen Valencia. De Belgische kwam 77 minuten in actie en zag haar team met 1-0 winnen. Tenerife blijft zo in de middenmoot van de Spaanse competitie en staat nu op de achtste plaats.

Frankrijk

In Frankrijk speelde Lisa Lichtfus als keepster met Dijon dit weekend niet. Hetzelfde kan gezegd worden van het Le Havre van Silke Demeyere. In de midweek was er wel een 1-1 gelijkspel voor Dijon tegen Reims en een 1-3 nederlaag voor Le Havre tegen Fleury 91.

Nederland

Opnieuw competitievoetbal in Nederland? Neen, Chloé Vande Velde zal haar volgende wedstrijd met ADO Den Haag pas spelen op 1 mei. Hetzelfde kan gezegd worden van Belgenlegioen Fortuna Sittard.

Italië

Sassuolo eindigde vierde in de Serie A en mocht zo spelen in play-off 1. Davina Philtjens (90 minuten) en Kassie Missipo (ingevallen na 67 minuten) speelden een spektakelduel op bezoek bij Fiorentina. Het werd 4-4, Missipo zorgde mee met de remonte door de 4-3 te scoren na een 4-1 achterstand.

Duitsland

Jill Janssens speelde dit weekend geen belangrijke wedstrijd met Hoffenheim. Het team was dit weekend vrij en blijft op de vierde plaats staan in de competitie.

Schotland

Het Rangers van Michelle Colson trok als leider met 60 op 66 de play-offs in. Van Colson ook dit weekend geen spoor in de kern. In de Schotse Beker wonnen ze wel met 2-0 van grote rivaal Celtic, waardoor ze naar de finale mogen.

Engeland

In Engeland was het dit weekend opnieuw tijd voor competitievoetbal.  Amber Tysiak (90 minuten) speelde met West Ham United bij Aston Villa en speelde 1-1 gelijk. Het Everton van Justine Vanhaevermaet (90 minuten) deed hetzelfde tegen Arsenal.

Het Liverpool van Yana Daniëls speelt pas op woensdag, Leicester City (Cayman, 90 minuten) verloor met 0-1 van Manchester United.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws