Analiste ziet grote bekerfavoriet: "Maar Leuven slikt wel makkelijk doelpunten"

Analiste ziet grote bekerfavoriet: "Maar Leuven slikt wel makkelijk doelpunten"
Foto: © photonews

Club Brugge en OH Leuven nemen het in Leuven in het King Power @ Den Dreef op in een ongetwijfeld interessante en pittige bekerfinale. Voor beide ploegen staat er heel wat op het spel, zoveel is duidelijk.

Een primeur wordt het sowieso. Zowel Club Brugge als OH Leuven wonnen nog nooit eerder de Beker van België en hebben zelfs nog nooit een prijs gepakt in België. De Leuvenaars krijgen in de Super League nog een tweede kans.

Heleen Jaques is analiste, gewezen Red Flame en gewezen coach van Club YLA. Eerder dit seizoen won ze met de Bruggelingen nog met 5-3 van OH Leuven. Zij analyseerde voor Sporza de wedstrijd op de Dag van de Arbeid.

OH Leuven Vrouwen
© Louis Evrard

"Er zal niet met de handrem op gespeeld worden. Maar de druk leeft bij beide clubs om die eerste trofee te pakken. Er zijn speelsters die al een finale hebben gespeeld, maar een finale winnen is nog iets anders", aldus Jaques.

OH Leuven voorin sterk, achteraan fragiel?

Zij ziet OH Leuven als favoriet voor de bekerfinale, maar weet ook dat ze kwetsbaarheden hebben: "De Leuvenaars slikken wel wat doelpunten. Als je hun zwaktes kan benutten - ik denk dan aan de snelle omschakeling - liggen er wel mogelijkheden."

"Voorin heeft OHL ook veel kwaliteit. Nikée Van Dijk, Jeslynn Kuijpers, Dilja Zomers ... Zij weten hoe ze een goal moeten maken. Maar die offensieve weelde zorgt ervoor dat het organisatorisch soms fragiel is", besluit Jaques.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws