Speelsters Club Brugge emotioneel na bekerzege

Speelsters Club Brugge emotioneel na bekerzege
Foto: © photonews

Club Brugge heeft het geflikt. Het won de Beker van België bij de vrouwen na strafschoppen tegen OH Leuven. En dus waren de speelsters uiteraard enorm in de wolken na het laatste fluitsignaal. Fierheid en trots maakten zich meester van de speelsters.

"Dit is een droom die ik koester sinds ik 3 jaar ben. Ik ben zo trots dat ik dit met deze club kan doen en dat de shit voorbij is. We hebben zo hard gevochten. We zijn zo trots. Dit is het leukste gevoel ooit", opende Davinia Vanmechelen de debatten bij Sporza.

De speelster was in de wolken en liet haar tranen de vrije loop. De voorbij maanden was het voor haar hard strijden, nu pakt ze een prijs met de club van haar hard. En dat zorgt ervoor dat ze ook een deeltje geschiedenis schreef voor blauw-zwart.

© photonews

"We werden ook al benadeeld door in dit stadion te moeten spelen, maar het maakte geen fuck uit. We hebben België laten zien dat deze club het goed doet en dat we nog stappen zullen zetten", aldus nog Vanmechelen.

Zwaar voor gevochten

Ook strafschopheldin Jorijn Covent was heel gelukkig: "Dit is een enorme ontlading. Het is zo leuk dat we winnen. Niemand had dit verwacht." De speelster stopte zelf twee elfmeters en was zo de heldin van de namiddag.

"Of ik Leuven intimideerde bij de penalty's? Dat zit niet in mijn persoonlijkheid, maar je moet alles uit de kast halen. Alle beetjes helpen en als je in hun hoofd kan kruipen, is dat mooi meegenomen. We hebben er enorm voor gevochten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws