Standard doet prima zaak in Super League na spektakelduel met Genk Ladies

De mannen van Standard beleven een vreselijk lastig seizoen. Gelukkig voor hen doen de vrouwen het wél voortreffelijk. Zij pakten ook tegen de KRC Genk Ladies opnieuw uit met een prima prestatie.

RSC Anderlecht won van OH Leuven en dus moest Standard winnen van de KRC Genk Ladies om in het spoor te blijven van de leider. Geen tijd te verspillen dus voor de Rouchettes, die ook deze keer gewoon op Sclessin mochten spelen.

Barrett opnieuw de heldin van de Rouchettes

Na tien minuten maakte Amber Barrett er al 1-0 van voor Standard, waardoor ze de match konden beginnen te controleren en proberen uit te breken op de counter. Dat zou op het halfuur ook gaan lukken, want Barrett maakte er zelf 2-0 van.

Welma Fon wist de tweede helft helemaal overbodig te maken: 3-0 bij de rust. Na de koffie wilden de KRC Genk Ladies zich echter alsnog niet gewonnen geven en via Sien Vandersanden en Luna Vanzeir kwamen ze tot twee keer toe een beetje in de wedstrijd.

4-2 na spektakelwedstrijd

Tussendoor had Anisa Ademi wel opnieuw voor een veilige voorsprong gezorgd. Eindstand na een spektakelwedstrijd: 4-2 voor Standard, dat zo dus een prima zaak doet in het klassement - in tegenstelling tot de Genk Ladies.

Standard springt over OH Leuven in de stand naar de tweede plaats. Het blijft wel op twee punten van leider Anderlecht, maar er zijn natuurlijk nog drie wedstrijden te spelen. Genk blijft zesde en lijkt die plaats stilaan niet meer te gaan verlaten.