Club Brugge haalt Belgian Red Flame terug uit Nederland naar België

Club Brugge haalt Belgian Red Flame terug uit Nederland naar België
Foto: © photonews

Ook in het vrouwenvoetbal regent het dezer dagen transfers. En dat is ook niet anders bij de diverse ploegen uit de Super League. Club Brugge haalt een Red Flame terug naar eigen land, en dat is officieel.

"De eerste zomertransfer van Club YLA is een feit! Chloé Vande Velde (26) komt over van het Nederlandse ADO Den Haag", aldus Club Brugge op haar webstek. Daarmee halen ze meteen een speelster in huis die het klappen van de zweep kent.

"Chloé is een middenveldster die al heel wat binnen- en buitenlandse ervaring achter haar naam heeft. Zo won ze in 2016/17 en 2018/19 de Beker van België met KAA Gent Ladies en kwam ze naast ADO Den Haag ook uit voor het IJslandse Breidablik."

vande Velde Chloé - Philtjens Davina  - Serneels Ives
© photonews

"Vande Velde is ook actief bij de Red Flames waar ze al 24 keer in actie kwam. Nu tekent ze een overeenkomst voor 2 seizoenen bij Club YLA. Welkom, Chloé!", aldus nog de Bruggelingen in een officiële reactie.

Ambitieus Club Brugge

In Nederland lijkt het geld een beetje op, want er zijn veel speelsters die de Eredivisie gaan verlaten. Zo ook dus ook Vande Velde, die een terugkeer naar België kiest. Voor Club Brugge is het een ambitieuze nieuwe stap in de ambities.

De club won onlangs de Beker van België, maar wil op termijn ook een vaste waarde worden helemaal bovenaan de Belgische competitie. Op dit moment is de kloof in de stand daar nog groot op Anderlecht, Standard en OH Leuven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws