Frankrijk scoort acht keer op EK U17, Red Flames definitief uitgeschakeld

Frankrijk scoort acht keer op EK U17, Red Flames definitief uitgeschakeld
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames U17 hebben onlangs flink wat geschiedenis geschreven. Ze wisten zich te plaatsen voor het EK dat in mei in Zweden zal worden gehouden. De tweede speeldag is daar ondertussen achter de rug, want er is meer dan enkel de Flames.

Het toernooi vindt plaats in Zweden van 5 tot 18 mei. Speelsteden zijn Lund en Malmo. Polen, Portugal en absoluut topland Spanje zijn dan de tegenstanders voor de Flames. In de andere groep zitten thuisland Zweden, met verder Noorwegen, Engeland en Frankrijk.

Red Flames dankzij Spanje definitief uitgeschakeld

De Flames begonnen er op maandag aan tegen Polen en verloren daarin met het kleinste verschil. Ook tegen Portugal werd met 0-1 verloren en dus was het ook uitkijken naar wat Spanje zou doen tegen Polen.

Enkel als Polen won van Spanje, dan was er nog een mogelijkheid voor de Flames. Zover zou het niet komen, want Spanje won dankzij Ainoa Gomez ook met het kleinste verschil. Spanje is zeker van groepswinst, Portugal en Polen spelen in een rechtstreeks duel om de tweede plaats.

Groep A zorgt voor heel veel spektakel

Spektakel in de andere groep. Frankrijk en Engeland hadden op de eerste speeldag al gewonnen, op speeldag twee deden ze nog flinker. Engeland won met liefst 5-1 tegen thuisland Zweden met onder meer een hattrick van Fisher.

Frankrijk deed echter nóg beter. Zij wonnen met maar liefst 8-0 van Noorwegen, met onder meer een hattrick van Adedini. Beide ploegen maken zondag tegen elkaar uit wie de groepswinst zal pakken. De top-2 van elke groep gaat naar de halve finales. De top-3 van het EK mag naar het WK U17, dus staat er voor de jonge Flames nog veel op het spel de komende week.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws