Valt het doek in Aalst voor het vrouwenvoetbal? Burgemeester wil niet dat het verdwijnt

Valt het doek in Aalst voor het vrouwenvoetbal? Burgemeester wil niet dat het verdwijnt
Foto: © Louis Evrard

De vrouwen van Eendracht Aalst besloten vorig weekend hun seizoen in Eerste Nationale met een knappe zege tegen Club Brugge B. Er werd met 5-1 gewonnen. Valt het doek over de club nu ook meteen?

Enkele honderden fans waren aanwezig in het stadion voor de laatste wedstrijd van het seizoen voor de Eendracht Aalst Ladies. En misschien zelfs de laatste wedstrijd ooit voor de Ajuinen, want de toekomst is onduidelijk.

5-1 zege tegen Club Brugge B ter afsluit voor Aalst

Er werd een licentie-aanvraag ingediend om terug te keren naar de Super League, maar de vraag is of de club überhaupt nog door zal gaan. Er waren betalingsproblemen en andere moeilijkheden, mogelijk is er volgend seizoen geen vrouwenvoetbal meer in Aalst.

Verspeelt, Awete, Van Dender en Sharona Tieleman (2x) zorgden voor de doelpunten in de match tegen Club Brugge B. Loes van Mullem werd dan weer gekroond tot speelster van het jaar bij de Ajuinen na een lastig jaar.

Gaat politiek zich mengen?

De club werd tweede in eerste nationale, het seizoen werd afgesloten als team met een etentje in Meldert. Nog een laatste keer teambuilding, want diverse speelsters hebben ondertussen al een ploeg voor volgend seizoen - zo trekt van Mullem bijvoorbeeld naar Zulte Waregem.

Burgemeester D'Haese van N-VA liet al verstaan dat het vrouwenvoetbal in Aalst niet verloren mag gaan. De volgende weken zullen cruciaal zijn in een eventuele heropstart. Aalst was een echte pionier in het vrouwenvoetbal: De Kamillekes ontstonden al in 1969.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws