Zulte Waregem stunt met Nederlandse speelster

Zulte Waregem stunt met Nederlandse speelster
Foto: © Essevee

De vrouwen van Zulte Waregem willen er in het nieuwe seizoen gaan staan. Het doel is de top-6 proberen te halen en zo play-off 1 - als we volgend jaar überhaupt play-offs gaan hebben natuurlijk door de inkrimping van de competitie.

Wat er ook zal gebeuren: Zulte Waregem wil er staan. En daartoe hebben ze zich nu al flink weten te versterken, met onder meer Amber Maximus die de troepen komt versterken. En daar blijft het absoluut niet bij.

Heel wat speelsters vertrekken ook na dit seizoen, dus is het logisch dat er ook vervanging komt. Daarbij wordt ook buiten de landsgrenzen gespeurd, want er is een speelster uit Nederland die de overstap maakt naar de Super League.

"Daar is nog een nieuwe transfer! Minke Lalkens komt over van SC Heerenveen en schittert straks aan de boorden van de Gaverbeek. Welkom Minke!", zijn ze bij Essevee alvast in de wolken over hun nieuwste aanwinst.

Eerste keer in het buitenland

Minke Lalkens is een 23-jarige aanvalster, die zowel op de flank als centraal in de spits kan acteren en al twee seizoenen actief was bij Heerenveen. In Friesland deed ze op die manier ervaring op in de Eredivisie, het hoogste niveau in Nederland.

Afgelopen seizoen ging ze even opnieuw speelminuten opdoen in het amateurvoetbal bij de Rijnvogels, waar Essevee haar opmerkte. Voor Lalkens wordt het een eerste avontuur in het buitenland en een interessante kans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws