Wat gebeurde er allemaal in de barragewedstrijden in het vrouwenvoetbal?

Wat gebeurde er allemaal in de barragewedstrijden in het vrouwenvoetbal?

Het voetbalseizoen in het vrouwenvoetbal zit erop, in de competities weet iedereen op welke plaats hij is weten te eindigen. Maar afgelopen week waren er wel nog een aantal pittige barragewedstrijden voor mogelijke extra promotie- of degradatieplaatsen.

In de tweede nationale van het vrouwenvoetbal zijn er bij Voetbal Vlaanderen twee reeksen. En daar kan nog wel een en ander gebeuren naar de toekomst toe, zowel richting Eerste Nationale als richting de provinciale reeksen.

RWDM en Brasschaat doen goede zaken

In 2A werd Bredene kampioen, voor Borsbeke en de RWDM Girls. Die laatste twee speelden een dubbel promotieduel tegen elkaar. De heenwedstrijd in Oost-Vlaanderen werd met 1-3 gewonnen door de Brusselaars, in de terugmatch werd het 2-1 voor RWDM.

In 2B werd KV Mechelen B kampioen, maar zij kunnen niet promoveren omdat KV Mechelen A uit de Super League stapt. Bilzen stijgt op die manier naar Eerste Nationale, Brasschaat en Vosselaar speelden tegen elkaar een barrage.

Strijd tegen degradatie

Na een 2-2 in de heenwedtrijd in Brasschaat gingen ze met 0-1 winnen bij Vosselaar, waardoor zij er het beste voorstaan. Er waren ook een aantal duels tegen degradatie met kruisfinales tussen de nummers 9 en 10 uit Tweede Nationale.

Leeuw Brucom wist te winnen met 0-5 bij de KRC Genk Ladies C, Lierse Kempenzonen haalde het dan weer met 5-0 van Sottegem. De precieze reeksindelingen gebeuren later, een en ander hangt ook af van wat er zal gebeuren met de Super League en de provinciale reeksen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws