OH Leuven ziet na bekerdroom ook titeldroom uit elkaar spatten: "Zelf verkwanseld"

OH Leuven ziet na bekerdroom ook titeldroom uit elkaar spatten: "Zelf verkwanseld"
Foto: © Louis Evrard

In de Super League waren we afgelopen weekend al toe aan speeldag 8 van de play-offs. En dus kwamen we echt in de fase van de waarheid. OH Leuven verloor van Standard en mag zo de titel vergeten.

OH Leuven begon als grote favoriet aan het seizoen en maakte in de reguliere competitie heel wat indruk, maar de laatste weken is het in het zicht van de haven opnieuw een verhaal van net niet geworden voor de Leuvenaars.

Eerst werd verloren in de bekerfinale van Club YLA na strafschoppen, daarna werd ook de topper tegen RSC Anderlecht verloren. Plots was de titel ver weg en hadden ze tegen Standard geen enkele keuze meer. 

Jimmy Coenraets
© photonews

Maar ook tegen de Rouchettes liep het verkeerd afgelopen weekend en werd met 0-1 verloren. De kloof met Standard is vier punten geworden, de kloof met leider Anderlecht zelfs zes punten. Door de halvering van de punten voor de play-offs is de titel mathematisch onmogelijk geworden.

Kansen zelf verkwanseld

"We hebben in de eerste helft laten zien dat we er nog stonden, maar we hebben de kansen zelf verkwanseld. Aan de rust had de match al gespeeld moeten zijn. We hadden het voor rust altijd moeten afmaken."

"We gingen echter met een 0-0 de kleedkamers in en na de rust schoten we kwalitatief te kort", aldus coach Jimmy Coenraets achteraf in Het Nieuwsblad. Een idee waarin hij werd bijgetreden door zijn speelsters. Volgend seizoen een nieuwe kans?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws