Flames al uitgeschakeld: dit zijn de finalisten op het EK U17 in Zweden

Flames al uitgeschakeld: dit zijn de finalisten op het EK U17 in Zweden
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames U17 hebben onlangs flink wat geschiedenis geschreven. Ze wisten zich te plaatsen voor het EK dat in mei in Zweden zal worden gehouden. De finalisten zijn daar ondertussen al bekend. Erg grote verrassingen kregen we uiteindelijk niet echt.

Het toernooi vindt plaats in Zweden van 5 tot 18 mei. Speelsteden zijn Lund en Malmo. Polen, Portugal en absoluut topland Spanje waren de tegenstanders voor de Flames. In de andere groep zaten thuisland Zweden, met verder Noorwegen, Engeland en Frankrijk.

Spanje haalt uit tegen Frankrijk

In de groep van de Flames maakte Spanje indruk en haalde het uiteindelijk 9 op 9. Polen speelde gelijk tegen Portugal en haalde het op doelsaldo in de strijd om de tweede plaats, de Flames wisten geen enkel doelpunt te maken en geen enkel punt te pakken.

De top-2 van elke groep ging naar de halve finales. Spanje nam het daarin woensdag op tegen Frankrijk, Engeland speelde dan tegen Polen. De Spanjaarden maakten heel wat indruk en wonnen met liefst 6-1 van Frankrijk. Na een halfuur was het al liefst 6-0.

Engeland tegenstander in finale

Engeland van zijn kant bevestigde ook zijn status van groepswinnaar, door Polen met 2-0 te kloppen in de andere halve finale. Peacock en Jones zorgden op het halfuur in vijf dolle minuten voor de kwalificatie voor de jonge Three Lionesses.

De finales volgen op zaterdag. Spanje en Engeland spelen dan de finale, Polen tegen Frankrijk om de bronzen medaille en een stekje op het wereldkampioenschap. De top-3 van het EK mag namelijk naar het WK U17.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws