Red Flames U16 en U15 namen het met wisselend resultaat op tegen voetbalgrootmachten

Red Flames U16 en U15 namen het met wisselend resultaat op tegen voetbalgrootmachten
Foto: © photonews

De toekomst is aan de jeugd, zoveel is ondertussen duidelijk. Ook de Belgian Red Flames van de toekomst zijn ondertussen al volop bezig met zich voor te bereiden op belangrijke en interessante jaren. Dezer weken werden oefenwedstrijden gespeeld.

De U17-lichting was dezer weken actief op het EK U17 in Zweden, waar ze wel drie keer verloren in de groepsfase tegen Spanje, Polen en Portugal. Maar ook de toekomstige lichtingen van de U17 speelden al belangrijke wedstrijden.

U16 onderuit tegen Duitsland

De U16 speelde op donderdag bijvoorbeeld een absoluut topduel tegen wereldmacht Duitsland. In Tubeke verweerden de jonge Flames zich kranig, maar ze konden een zware 0-4 nederlaag uiteindelijk wel niet vermijden.

Eerder deze week deden de U15 het dan toch wat beter. Zij speelden tegen een andere grootmacht - Nederland - en kwamen daarin ook op een meervoudige achterstand. Daarna werd echter veerkracht getoond. 

U15 speelt 3-3 gelijk tegen Nederland

Via Sofia Ben Amar werd heel snel het eerste Nederlandse doelpunt gemaakt, terwijl ook Sophie van Hunnik en Ulrike Mendes Ros in de eerste tien minuten raak wisten te treffen voor de jonge Oranje Leeuwinnen.

Aan Belgische zijde werd gescoord door Onie Gheysel, Emily Antonissen en Lieze Penny. Einduitslag werd op die manier uiteindelijk een vrij verrassende 3-3. De Flames toonden dat ze er kunnen staan tegen toplanden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws