Vrouwen Anderlecht geven goede voorbeeld en zijn op titelkoers na zege tegen ... Club Brugge

Vrouwen Anderlecht geven goede voorbeeld en zijn op titelkoers na zege tegen ... Club Brugge
Foto: © Louis Evrard

In de Super League stond op zaterdag een heel belangrijk duel op het programma tussen bekerwinnaar Club YLA en leider RSC Anderlecht. Paars-wit werd de voorbije zes seizoenen kampioen en kon een geweldige zaak doen.

Zondag is er de clash tussen RSC Anderlecht en Club Brugge bij de mannen, ook bijzonder belangrijk in de titelstrijd. Op zaterdag was er echter al een interessante generale repetitie in het vrouwenvoetbal tussen beide ploegen.

Invalster van belang voor Anderlecht

Doordat Standard de Liège op vrijdagavond had gewonnen van de KAA Gent Ladies was het alle hens aan dek voor paars-wit, wilde het opnieuw leider worden met de laatste speeldag volgende week voor de boeg in de Super League.

RSC Anderlecht begon furieus aan de wedstrijd bij de bekerwinnaar, maar het bleef heel lang verstoken van doelpunten. Pas vijf minuten voor tijd was het uiteindelijk Sakina Ouzraoui Diki die als invalster de ban wist te breken.

Winst tegen Genk en titel is binnen

In de blessuretijd maakte Juliette Vidal er zelfs nog 0-2 van. Club Brugge probeerde nog, maar kon nooit echt wat terugdoen en verloor zo een prestigewedstrijd van paars-wit. Die doen een prima zaak in het klassement.

Ze staan opnieuw op kop in de rangschikking, met twee punten voorsprong op Standard de Liège. Als het volgende week in eigen huis wint van Genk, dan mag het de titel vieren. Club YLA blijft op de vierde plaats kamperen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws