Prijzen op het EK U17 zijn uitgedeeld na spectaculaire finales

Prijzen op het EK U17 zijn uitgedeeld na spectaculaire finales
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames U17 hebben onlangs flink wat geschiedenis geschreven. Ze wisten zich te plaatsen voor het EK dat in mei in Zweden zal worden gehouden. De Flames konden geen wedstrijd winnen, ondertussen zijn de prijswinnaars wel gekend.

Het toernooi vond plaats in Zweden van 5 tot 18 mei. Speelsteden waren Lund en Malmo. Polen, Portugal en absoluut topland Spanje waren de tegenstanders voor de Flames. In de andere groep zaten thuisland Zweden, met verder Noorwegen, Engeland en Frankrijk.

Spanje makkelijk naar EK-goud

In de groep van de Flames maakte Spanje indruk en haalde het uiteindelijk 9 op 9. In de halve finales namen ze dan weer heel vlot de maat van Frankrijk en dus waren zij ook meteen de favoriet in de finale tegen Engeland.

Alba Cerrato en een Engels eigen doelpunt zorgden voor 2-0 bij de rust, na de koffie deed Celia Segura met twee doelpunten de boeken helemaal dicht: 4-0 na een dik uur spelen en Spanje volgt zo zichzelf op als Europees kampioen.

Polen ook naar het WK

In de strijd om het brons haalde Polen het eerder verrassend van Frankrijk na strafschoppen. De wedstrijd zelf was op 2-2 weten te eindigen, maar de Polen waren dus iets koelbloediger in de elfmeters daarna.

Ook voor de Polen was het een levensbelangrijk duel. De top-3 van het EK mag namelijk naar het WK U17, waardoor we dan Spanje, Engeland en Polen aan het werk zullen zien. Dat WK wordt eind dit jaar gespeeld in de Dominicaanse republiek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws