Geen prijs voor Wullaert & co, ondanks doelpunt van Red Flame Delacauw

Geen prijs voor Wullaert & co, ondanks doelpunt van Red Flame Delacauw
Foto: © photonews

In Nederland stond dit weekend de bekerfinale op het programma. Ajax Amsterdam nam het daarin op tegen het Belgenlegioen Fortuna Sittard. En het waren uiteindelijk de hoofdstedelingen die het zou gaan halen.

Tessa Wullaert vertrekt aankomende zomer bij Fortuna Sittard, Féli Delacauw liet al aankondigen dat ze naar het Duitse Hoffenheim gaat en mogelijk vertrekken er nog heel wat andere speelsters bij Fortuna Sittard. 

En dus wilden Wullaert & co graag afscheid nemen van hun team met een prijs. Dan moesten ze wel voorbij topclub Ajax Amsterdam raken en dat is nooit makkelijk. Het zou ook blijken uit de wedstrijd op pinkstermaandag.

Feli Delacauw
© photonews

Diede Lemey stond in doel voor de club uit Sittard-Geleen en deed heel wat goede reddingen, terwijl Féli Delacauw wist te scoren voor haar team. Toch zou het niet voldoende blijken om de overwinning te gaan halen.

Ajax Amsterdam klopt Fortuna Sittard

In vijf dolle minuten was het eerst Noordam vanop de penaltystip en daarna Van Gool die voor een 2-0 voorsprong wist te zorgen. Nadat Delacauw het spannend had gemaakt was het Jansen die vijf minuten voor tijd de match besliste.

Geen prijsje dus voor de Belgen van Fortuna Sittard, die daarop hadden gehoopt. Ook via de competitie lukte het niet om een plekje af te dwingen dat recht geeft op voetballen in de Champions League, volgend seizoen zal het opnieuw bouwen worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws