Geen kampioen, maar: vrouwen OH Leuven zetten puntjes op de i tegen Gent Ladies

In de Super League stonden op zaterdag drie pittige duels op het programma. OH Leuven kon de titel niet meer grijpen, maar wilde wel op een mooie manier het seizoen afsluiten. En dat zou ook gaan lukken.

OH Leuven was lange tijd op weg naar een mogelijk wonderbaarlijk en prachtig seizoen, maar enkele weken geleden liep het helemaal mis. Eerst werd de bekerfinale verloren van Club YLA - dé kans op een eerste prijsje.

Ook in de titelstrijd liep het daarna volledig verkeerd met onder meer een nederlaag tegen de latere kampioen RSC Anderlecht. Op de slotspeeldag wilden ze dan toch nog wel eens de puntjes op de i te zetten.

OH Leuven Vrouwen
© Louis Evrard

KAA Gent was het slachtoffer van dienst. Saar Janssen zette de thuisploeg na twintig minuten spelen al op voorsprong, via Jeslynn Petronella Kuijpers en Aurélie Reynders was de wedstrijd bij de rust al helemaal gespeeld.

Stevige 7-0 voor OH Leuven tegen Gent

Ook in de tweede helft gingen de Leuvense vrouwen echter nog op zoek naar doelpunten. Die kwamen van invalsters, want Emma Priem, Hannah Eurlings (2x) en topschutter Dilja Zomers hadden de netten nog bol gezet.

De 7-0 overwinning is een knap einde van een knap seizoen, waarin dus wel net naast alle prijzen gepakt is. Aan de Leuvenaars om volgend seizoen verder te bouwen op de ingeslagen weg om Anderlecht alsnog eens een titel af te snoepen.