Super League: Standard maakt indruk tegen Club Brugge, maar moet titel aan Anderlecht laten

In de Super League stonden op zaterdag drie wedstrijden van de laatste speeldag van de play-offs op het programma. Standard kon nog kampioen worden, maar het had zijn lot wel niet in eigen handen.

Standard moest zelf winnen van bekerwinnaar Club YLA om de titeldroom levendig te houden. Doordat Anderlecht thuis van Genk won zou de zege op Sclessin uiteindelijk zelfs niet volstaan voor het kampioenschap.

Titeldroom van Rouchettes spat uiteen

Dat wisten de Rouchettes echter niet voor de match en dus trokken ze vol ten strijde tegen de Bruggelingen. De bezoekers kwamen na vier minuten echter op voorsprong en na een kwartier viel Humartus bovendien nog uit.

De ingevallen Claire O'Riordan kon vlak voor de rust wel scoren voor Standard en zo de ruststand op 3-1 brengen. Ook Amber Barrett had de netten al bol gezet, terwijl er ook een owngoal was van Caitln Lievens van Club YLA.

Standard overtuigt met 5-1 zege

Na de pauze dikten Coutereels en nogmaals Barrett de score nog aan tot 5-1. En zo kon Standard met een goed gevoel het seizoen afsluiten, al kwam er dus geen ultieme bekroning in de vorm van een titel of bekerwinst.

De bekerwinst was voor Club YLA namelijk. Daar kreeg doelvrouw Covent een applauswissel op het einde van de wedstrijd, bij de thuisploeg was er hetzelfde voor Maud Coutereels. Voor de Red Flames van beide ploegen wacht nu nog een dubbel duel met Tsjechië in de EK-kwalificaties.