Alken weet zich knap te handhaven in Eerste Nationale

Alken weet zich knap te handhaven in Eerste Nationale
Foto: © photonews

In het nationale voetbal zijn de laatste beslissingen stilaan gevallen. Het nieuws is dat Alken in eerste nationale zal blijven ook na dit seizoen, na een beslissende wedstrijd met strafschoppen tegen RWDM Girls.

De RWDM Girls hadden als derde in de competitie in tweede nationale zich weten te plaatsen voor de barrages. Die wisten ze tot een goed einde te brengen, waardoor ze tegen Alken mochten spelen om promotie.

Kaat Herbots maakte er in het allesbeslissende duel op aangeven van Eline Niesen 1-0 van, maar in het slot van de wedstrijd wist RWDM Girls alsnog de 1-1 te maken na een stilstaande fase. En dus moesten er strafschoppen komen.

Alken houdt het hoofd koel tijdens de strafschoppen

Daarin toonde Alken zich het koelste. Niesen, Dubois, Herbots en Ketelslagers faalden niet en wisten zo Alken als nummer dertien uit eerste nationale uiteindelijk ook in die reeks te houden, al is het nog even afwachten.

Doordat Charleroi, Mechelen en Woluwe uit de Super League zullen zakken, is de definitieve reeksindeling nog niet bekend. Toch maakte Alken een heel mooi seizoen door en de handhaving in eerste nationale is een mooie kers op de taart.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties