EK stukje verderaf: zoveelste domper voor Red Flames

EK stukje verderaf: zoveelste domper voor Red Flames
Foto: © photonews

Na de zege in de heenwedstrijd enkele dagen geleden in Tsjechië (1-2), was het aan de Belgian Red Flames om ook in eigen huis de Tsjechen te kloppen. Op het kunstgras van Stayen was er maar één optie: opnieuw winnen en een 6 op 6 overhouden richting de zomer.

Dinsdag konden de nationale voetbalvrouwen op een gedeelde tweede plek komen met Denemarken, maar de Denen speelden later op dinsdagavond nog tegen Spanje. Daar wordt door de Belgen gehoopt op een nieuwe Spaanse overwinning.

De top-2 van de groep gaat rechtstreeks naar het EK, de derde en vierde kunnen zich enkel nog kwalificeren via play-offs. En dus was het alle hens aan dek voor de Flames op Stayen tegen de Tsjechen op speeldag 4.

Tsjechië opent snel de score

Puntenverlies tegen de Tsjechen zou een heel zware domper op de feestvreugde zijn en de rechtstreekse kwalificatie quasi onmogelijk maken. De Flames wisten dus wat gedaan en trokken ook deze wedstrijd meteen ten strijde.

Toch waren het de bezoekers die er snel 0-1 van maakten. Dubcova was het die voor de verrassende voorsprong zorgde voor de bezoeksters. En dus was er nog meer werk aan de winkel voor de Flames, die tegen een muur moesten opboksen.

© photonews

Kans op kans werd echter gemist, met af en toe zelfs ongeziene caramboles waarbij het een half mirakel leek dat de bal niet binnen ging. Een klein kwartier voor tijd was het dan toch raak met de gelijkmaker van Jassina Blom.

De Flames wilden meer en gingen op zoek naar de zege. Na rood voor Peckova mocht het dat zelfs nog tien minuten met een mannetje meer doen. Winnen lukte echter niet, waardoor rechtstreekse EK-kwalificatie plots veel moeilijker wordt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws