Nieuwe domper voor Red Flames: "Mathematisch is het nog mogelijk"

Nieuwe domper voor Red Flames: "Mathematisch is het nog mogelijk"
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames wilden tegen Tsjechië 6 op 6 pakken om zo nog kans te blijven maken op rechtstreekse EK-kwalificatie. Thuis op Stayen liep het echter verkeerd en werd een vroege achterstand maar half uitgewist.

Door het 1-1 gelijkspel zijn de Flames nu verplicht om te winnen van Denemarken én moeten ze ook hopen dat de Tsjechen nog eens iets laten zien tegen de Denen. Het wordt dus moeliijk met oog op het EK 2025 en rechtstreekse kwalificatie.

Tegen Tsjechië waren er nochtans meer dan kansen genoeg om de overwinning te gaan halen. "Tsjechië komt verdiend op voorsprong, want ze nemen de match beter in handen. We begonnen niet scherp genoeg", is bondcoach Serneels duidelijk bij Sporza.

© photonews

"Er is teleurstelling dat we niet hebben gewonnen. Ik ga vanavond niet alle kansen nog eens bekijken, want ik wil nog wat slapen. We moeten meer scoren. De groep pikte het wel op toen we het tactisch anders gingen aanpakken."

Mathematisch is het nog mogelijk

"Het was soms ongelooflijk wat we niet wisten af te maken. Maar we moeten ook kijken hoe het komt, want we laten het technisch na om het beter te doen op dat moment. Ik wil nog niet kijken naar mogelijke play-offs."

"Mathematisch zijn we nog niet uitgeschakeld. We moeten tegen Denemarken voor de overwinning gaan en dan zien we wel wat er op de laatste speeldag mogelijk is. De derde plaats willen we niet meer uit handen geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws