Ex-international ziet ferme werkpunten voor Red Flames

Ex-international ziet ferme werkpunten voor Red Flames
Foto: © photonews

De Belgian Red Flames wilden tegen Tsjechië 6 op 6 pakken om zo nog kans te blijven maken op rechtstreekse EK-kwalificatie. Thuis op Stayen liep het echter verkeerd en werd een vroege achterstand maar half uitgewist.

Door het 1-1 gelijkspel zijn de Flames nu verplicht om te winnen van Denemarken én moeten ze ook hopen dat de Tsjechen nog eens iets laten zien tegen de Denen. Het wordt dus moeliijk met oog op het EK 2025 en rechtstreekse kwalificatie.

Via de play-offs dan maar het EK halen? Dat is zeker een optie en met zestien landen op zo'n Europees kampioenschap moeten de Flames zich altijd kunnen plaatsen. Een WK halen is dan weer iets moeilijker qua aantal Europese plaatsen.

Heleen Jaques
© photonews

En doordat het WK 2027 in Brazilië zal worden georganiseerd zijn de Flames er niet automatisch bij als gastland. Werk aan de winkel dus als ze eens op het allerhoogste niveau willen gaan meespelen. Er zijn zeker werkpunten.

Conditioneel stappen zetten

Dat beseft ook gewezen international Heleen Jaques. "Het is duidelijk dat het vrouwenvoetbal fysieker wordt. Het conditionele aspect blijft groeien en de Red Flames moeten daarin ook blijven groeien", laat ze ze weten aan Sporza.

"Wanneer er interlandbreaks zijn met een lange voorbereiding dan starten we goed, maar tussenin is het ook vaak afhankelijk van hoe er individueel en bij de clubs gewerkt wordt. De speelsters moeten stappen blijven zetten om conditioneel sterker te worden en te groeien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws