Twee grootmachten nu al zeker van EK vrouwenvoetbal

Twee grootmachten nu al zeker van EK vrouwenvoetbal
Foto: © photonews

In de zomer zijn er nog twee pittige EK-kwalificatieduels in de Nations League. Maar voor twee landen is het nu al zeker dat ze op het EK 2025 in Zwitserland zullen mogen aantreden. De Flames hebben wél nog veel werk aan de winkel.

De top-2 per groep weet zich te plaatsen voor het EK op rechtstreekse wijze, voor de nummers drie en vier volgen er nog play-offs tegen andere landen uit lagere potten om via barrages alsnog naar het EK te mogen.

Twee landen wisten zich ondertussen al - net als thuisland Zwitserland uiteraard - te plaatsen voor het EK. Voor heel veel andere landen staan er de komende maanden nog veel zaken op het spel in functie van het EK.

Spanje Vrouwen
© photonews

Spanje is door een 12 op 12 in de groep van Denemarken (6), België (4) en Tsjechië (1) al zeker van het EK. Zij willen wel ook nog de groepswinst pakken op de laatste twee speeldagen, voor de drie andere landen is alles nog mogelijk.

Ook Duitsland al zeker van EK

In de groep van Nederland kunnen zowel de Oranje Leeuwinnen als Noorwegen, Italië en Finland zich nog rechtstreeks plaatsen, terwijl Engeland, Zweden en Frankrijk elkaar ook weinig toegeven - Ierland is wel al uitgeschakeld voor rechtstreekse deelname.

Duitsland tot slot is ook al zeker van het EK, terwijl Polen in die groep uitgeschakeld is en het tussen IJsland en Oostenrijk zal gaan voor de belangrijke tweede plaats in de groep. Half juli weten we alweer veel meer over hoe alle landen ervoor staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws