Done deal: Silke Demeyere langer in Ligue 1

Done deal: Silke Demeyere langer in Ligue 1
Foto: © photonews

Na meerdere seizoenen bij Lille wist Silke Demeyere in 2022 een toptransfer te realiseren naar de Ligue 1. Twee jaar later liep haar contract af en dus was het de vraag wat er met de middenveldster zou gebeuren.

Met Lille speelde ze ooit ook al een seizoen in de Ligue 1, maar daarna vooral in de Ligue 2. Promotie afdwingen zat er ook in 2022 niet in met een derde plaats. Demeyere was toen de topclubs uit de Ligue 1 wél opgevallen.

๐‘พ๐’†๐’๐’„๐’๐’Ž๐’† ๐‘บ๐’Š๐’๐’Œ๐’† ! ๐Ÿ’™

L’internationale ๐Ÿ‡ง๐Ÿ‡ช, ๐—ฆ๐—ถ๐—น๐—ธ๐—ฒ ๐——๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐˜†๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ, s’engage officiellement avec le Havre Athletic Club et portera le numéro 6 ! ๐Ÿ‘‹ pic.twitter.com/E4yofKnVK7

— HAC Féminines โšฝ๏ธ (@hacfem) July 18, 2022

Diverse clubs wilden haar inlijven, maar uiteindelijk trok ze naar Le Havre, dat kampioen werd in de Ligue 2 en zo wél naar de Ligue 1 mocht. Twee jaar later is het team nog steeds actief in de Ligue 1 en doen ze het zeker niet slecht.

Demeyere wordt steeds belangrijker voor de club en met haar polyvalentie - ze speelde ook al als verdedigster - maakt ze de nodige indruk op de trainingstaf én op het bestuur van Le Havre. Met gevolgen naar de toekomst toe.

De middenveldster die al 31 wedstrijden speelde voor haar club heeft besloten er nog eens twee jaar aan toe te voegen bij Le Havre. "Demeyere verlengt tot juni 2026", zijn ze trots bij de club via een bericht op de webstek.

De Belgische wordt al jarenlang niet meer opgeroepen door bondscoach Ives Serneels voor de Red Flames, maar in Frankrijk is ze wel graaggezien en staat ze met haar technische vaardigheden te boek als een interessante speelster.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws