Kalender Super League is bekend: meteen een klepper op speeldag 1

Kalender Super League is bekend: meteen een klepper op speeldag 1
Foto: © photonews

Op dinsdag werd de kalender van de Jupiler Pro League, de Challenger Pro League en ook van de Super League bekend gemaakt. De eerste drie speeldagen zijn zelfs al meteen op hun datum gezet door de kalendercommissie.

Vorig seizoen waren er nog tien ploegen in de Super League, waardoor we een competitie van achttien wedstrijden en play-offs hadden, met tien wedstrijden voor de top-6. Dit jaar zal het helemaal anders gaan zijn.

Kalender bekendgemaakt

Westerlo komt erbij in de Super League na het behalen van de titel in de Eerste Nationale, terwijl er met Woluwe, Charleroi en Mechelen drie teams mee ophouden. En dus hebben we volgend seizoen maar acht teams meer in de Super League.

De kalender is alvast bekendgemaakt. En op de eerste speeldag krijgen we al meteen een heel pittige wedstrijd. Dat is duidelijk geworden op de hele bekendmaking van de 'calender reveal' die ook via youtube te volgen was.

Meteen heruitgave bekerfinale

"De Lotto Super League start in het weekend van 30 augustus, met KAA Gent - KRC Genk. Een dag later krijgen we een heruitgave van de bekerfinale, Club YLA tegen OHL Women", klinkt het op de webstek van de Super League.

"KVC Westerlo debuteert in de Lotto Super League voor eigen publiek tegen zevenvoudig landskampioen RSC Anderlecht. Tot slot ontvangt Standard Fémina de vrouwen van Essevee." Club YLA - OH Leuven is de match die op DAZN zal worden uitgezonden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties