Nieuw format Super League bekend: iedereen vijf keer tegen elkaar

Nieuw format Super League bekend: iedereen vijf keer tegen elkaar
Foto: © Essevee

Op dinsdag werd de kalender van de Jupiler Pro League, de Challenger Pro League en ook van de Super League bekend gemaakt. Daarbij werd ook het nieuwe competitieformat in de Super League uit de doeken gedaan.

Vorig seizoen waren er nog tien ploegen in de Super League, waardoor we een competitie van achttien wedstrijden en play-offs hadden, met tien wedstrijden voor de top-6. Dit jaar zal het helemaal anders gaan zijn.

Drie rondes én play-offs: teams vijf keer tegen elkaar

Westerlo komt erbij in de Super League na het behalen van de titel in de Eerste Nationale, terwijl er met Woluwe, Charleroi en Mechelen drie teams mee ophouden. En dus hebben we volgend seizoen maar acht teams meer in de Super League.

Het wordt op die manier een heel ander concept, waarbij er drie rondes zullen gespeeld worden in de reguliere competitie - de top-4 van vorig jaar mag in totaal elf keer in eigen huis spelen, de anderen tien keer. 

27 wedstrijden in totaal

Na de 21 wedstrijden krijgen we dan een halvering van de punten en alsnog play-offs. Zowel play-off 1 als play-off 2 zal dan zes wedstrijden tellen, waarna we de kampioen kennen. Een achtste titel voor RSC Anderlecht op rij?

Dat willen de andere ploegen proberen tegen te gaan. Sowieso zal het opnieuw een spannend seizoen worden met dus 27 wedstrijden voor alle ploegen. Dat is voor de topploegen één wedstrijd minder dan afgelopen seizoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties