Febe Vanhaecke neemt emotioneel afscheid van Club Brugge

Febe Vanhaecke neemt emotioneel afscheid van Club Brugge
Foto: © photonews

In de Super League is het einde van de competitie nakend. En dus wordt er ook stilaan afscheid genomen van een aantal speelsters. Zo ook van Febe Vanhaecke van Club YLA, die stopt als voetbalster. Ze blikt nu terug op een heel erg mooie carrière bij de Bruggelingen.

Febe Vanhaecke heeft er de voorbije jaren al een paar zware blessures opzitten, maar nu stopt ze definitief als voetbalster. De verdedigster van Club Brugge gaat aan de slag bij de politie en dat is niet te combineren met voetbal.

Dertien seizoenen bij Club Brugge

Vanhaecke speelde in den beginne bij de B-ploeg van Brugge, maar wist zich uiteindelijk in de A-kern te spelen en was daar achterin ook jarenlang een vaste waarde. Binnen de blauw-zwarte familie is ze door iedereen gewaardeerd.

"Na dertien jaar is het tijd om afscheid te nemen", aldus Vanhaecke eerder al in een emotionele afscheidsboodschap. "Dit was een van de moeilijkste beslissingen uit mijn leven. Het was een hele eer om voor Club Brugge te mogen spelen."

Nu is ze in Het Nieuwsblad nog eens dieper op de zaak ingegaan: "“Mijn lichaam kreeg het de voorbije jaren zwaar te verduren, en op een bepaald moment voel je dat het genoeg geweest is. Telkens moeten terugvechten en revalideren, dat heeft veel van mij gevergd."

"Bovendien gebeurde dat in combinatie met een voltijdse job. Ik start binnenkort met een opleiding bij de politie. De keuze om daar volledig voor te gaan, is ergens wel logisch. Het vizier wordt nu volledig op de toekomst gericht.“

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties