Vrouwen Standard laten ambities blijken richting nieuwe seizoen

Vrouwen Standard laten ambities blijken richting nieuwe seizoen
Foto: © Robert Absolonne Lardot

Op dinsdag werd de kalender van de Jupiler Pro League, de Challenger Pro League en ook van de Super League bekend gemaakt. Daarbij werd ook het nieuwe competitieformat in de Super League uit de doeken gedaan.

Vorig seizoen waren er nog tien ploegen in de Super League, waardoor we een competitie van achttien wedstrijden en play-offs hadden, met tien wedstrijden voor de top-6. Dit jaar zal het helemaal anders gaan zijn.

De voorbije jaren was Standard er al een paar keer dichtbij. Ze blijven kietelen bij RSC Anderlecht en OH Leuven en werden afgelopen seizoen zelfs tweede. En dus blijft het wachten op het moment dat ze nog eens echt het allerhoogste halen.

Vanherle Ingrid
© photonews

Ingrid Vanherle - gewezen Red Flame en sterke vrouw op de Académie Dreyfus van Standard - wil alvast niet te hoog van de toren blazen, maar heeft wel de nodige ambities met de Rouchettes. Dat liet ze weten bij de bekendmaking van de kalender.

Niet langer een outsider?

"De tweede plaats was een groot succes. We hebben de tweede plaats gevierd, want het was een heel goed seizoen. We zeggen altijd dat we outsiders zijn, maar ik denk nu niet dat we dat nu nog kunnen blijven zeggen."

"We hebben een goed seizoen gehad, maar we willen eerlijk blijven. We willen zo hoog mogelijk eindigen, de tweede plaats kan ook Europees voetbal opleveren", aldus Vanherle in een reactie. Ze liet nog weten dat topschutter Amber Barrett zal blijven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties