KAA Gent Ladies neemt afscheid van coach: "Beslissing genomen met hoofd, niet met hart"

KAA Gent Ladies neemt afscheid van coach: "Beslissing genomen met hoofd, niet met hart"
Foto: © photonews

Bij KAA Gent moeten ze voor de vrouwenploeg op zoek naar een nieuwe coach. De huidige T1 houdt er namelijk mee op na het afgelopen seizoen. Dat hebben de Buffalo's zelf laten weten in een persbericht.

"Na twee seizoenen komt er een einde aan de samenwerking tussen KAA Gent Ladies en coach Jorn Van Ginderdeuren. Tijdens zijn periode bij de club loodste hij de jongste ploeg in de Lotto Super League twee keer naar play-off 1", aldus Gent op haar webstek.

"In zijn eerste seizoen strandde het schip op een zesde plaats. Dit jaar deden onze Ladies en Van Ginderdeuren het nog beter met een knappe vijfde plaats. Onder hem maakten trouwens maar liefst zeven jeugdspeelsters hun debuut in de Lotto Super League."

De afscheidnemend coach reageerde zelf ook op de website: "Ik denk dat we tevreden mogen zijn over de sportieve progressie die onze groep doorgemaakt heeft. In het eerste seizoen waren we blij om Play-Off 1 te behalen."

Keuze gemaakt met het hoofd

"Dit seizoen deden we dat opnieuw en konden we geregeld punten rapen tegen de andere toppers. Met ook nog een halve finale in de Beker van België denk ik dat mijn speelsters en staf een bijzonder mooi parcours gereden hebben."

"Coach zijn van de KAA Gent Ladies combineren met mijn huidige andere job zorgde ervoor dat ik steeds in een rush moest leven. Hierdoor kon ik niet altijd vol energie op de velden staan. De keuze is dus vooral met het hoofd gemaakt en niet met mijn blauw-witte hart."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties